info@itcomplet.sk  |   +421 43 202 13 58  |    Prac. dni: 8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00
Zelený certifikát
  • Úvod
  • Blog
  • Výmena displeja na iPhone - oplatí sa voliť originál?

Výmena displeja na iPhone - oplatí sa voliť originál?

Nehody sa stávajú a nevyhnú sa im ani smartfóny iPhone. Rozbitý displej je nepríjemná záležitosť, ktorá do značnej miery obmedzuje plnohodnotné používanie telefónu. Ako však postupovať pri výmene displeja na iPhone, aby ste boli maximálne spokojní?

Výmena displeja na iPhone je úkon, ktorý rozhodne neodporúčame vykonávať svojpomocne v domácich podmienkach bez predchádzajúcich skúseností. Na displej sú naviazané rôzne senzory a jemné elektronika, ktorá sa pri neodbornej manipulácii môže poškodiť. Ak teda potrebujete vymeniť rozbitý displej na svojom iPhone, navštívte náš servis, alebo zariadenie k nám pošlite.

V našom servise Itcomplet ponúkame odbornú výmenu displeja na iPhone za rozumné peniaze a s čo najkratším čakaním. Plus, okrem originálneho displeja ponúkame aj možnosť neoriginálnych overených alternatív. Oplatí sa však uprednostniť neoriginálny displej pre originálnym?

TFT LCD verzus OLED displej

Staršie a aktuálne lacnejšie modely iPhone (6, 7, 8, SE a Xr, vrátane „S“ a „Plus“ verzií) sú vybavené TFT LCD displejom, ktorého výroba je omnoho lacnejšia. Aj napriek tomu, že TFT LCD displeje výrazne zaostávajú za modernejšími OLED displejmi, stále sa jedná o špičkové zobrazovače. V tomto prípade môže dávať voľba neoriginálneho náhradného displeja zmysel. Totižto, ak sa rozhodnete pre originálny Apple displej, v zásade platíte za značku. Overené kvalitné neoriginálne TFT LCD displeje ponúkajú prakticky identické rozlíšenie avšak slabšiu farebnosť ako originálne displeje, no dostupné sú za nižšie ceny.

O niečo komplikovanejšia situácia nastáva v prípade najnovších a najdrahších modelov iPhone (X, Xs, Xs Max, 11 Pro, 11 Pro Max, 12, 12 Pro a 12 Pro Max), ktoré využívajú drahšie OLED displeje. V tomto prípade už neoriginálne alternatívny nedokážu stopercentne nahradiť originálny Apple OLED displej. Úplne najlacnejšou možnosťou je nahradenie OLED displeja za LCD displej (u nás túto možnosť neponúkame, kvôli nespoľahlivosti LCD panelu), ktorý môže byť až o 80% lacnejší ako originál. Kvalita obrazu však ani zďaleka nedosiahne kvalitu OLED displeja. Kvalitné neoriginálne OLED displeje môžu byť dobrým riešením, pokiaľ ste ochotní upustiť niečo málo z hustoty pixelov a farebnosti, ktorú ponúka originálny OLED displej.

Výmena displeja iPhonu - Originál vs neorginál

Nie je možné overiť, či tento iPhone používa originálny Apple displej?

Toto hlásenie sa vám bude zobrazovať na zamknutej ploche počas prvých 4 dní, používania zariadenia a 15 dní v aplikácii "Nastavenia" v prípade ak sa rozhodnete pre výmenu LCD displeja, ktorý nebol zakúpený priamo od spoločnosti Apple. Potom hlásenie nájdete v menu Nastavenia > Všeobecné > Informácie. Hlásenie sa objaví aj pri vzájomnej výmene originálnych displejov medzi rovnakými modelmi iPhone-ov. Hlásenie zmizne jedine v prípade použitia nového displeja zakúpeného priamo od spoločnosti Apple a následnej kalibrácií displeja cez diagnostický nástroj spoločnosti Apple. Toto upozornenie však, nemá vplyv na funkčnosť samotného zariadenia.

Výmena displeja iPhonu - Nie je možné overiť, či tento iPhone používa originálny Apple displej?

Konečné rozhodnutie, aký náhradný displej a jeho pôvod si vyberiete, je už len na vás. V Itcomplet sme pripravení vyhovieť všetkým vašim požiadavkám!

 Overenie stavu opravy 

 Referencie zákazníkov 

Servisné oddelenie

 info@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 58

Obchodné oddelenie

 obchod@itcomplet.sk
 +421 43 202 13 59

 Pracovné dni:
8:00 - 12:00 | 13:00 - 17:00